f56b5439-1c67-4cc5-b94c-c1c4299883a4.jpg
 
light.jpg

Hi! Ik ben Stephanie.


Vanuit mijn achtergrond als psycholoog met bijzondere affiniteit voor psychodynamisch- en systeemdenken kijk ik steeds verder dan wat ik aan de oppervlakte zie. Wat het zien van licht in elk individu met zich meebrengt. 

Mijn bedrijfservaring binnen Human Resources toonde mij dat een omgeving die mensen autonoom, in verbinding en competent laat voelen, de juiste bodem geeft om te willen en kunnen groeien als individu.

Een gegroeide interesse in het spirituele en de 'higher sense' van ons bestaan geeft me te kennen dat we allen geconnecteerd zijn, en mekaar kunnen helpen om tot een hoger bewustzijnsniveau te vibreren. 

In mijn waarheid staan, kwetsbaar, puur en authentiek zijn, bracht me steeds exact waar ik moest zijn.

Na een moeilijke relatiebreuk leerde ik opnieuw te vertrouwen, in mezelf, in de ander, in de situatie zoals het vandaag is. En kan ik enkel nog open en eerlijk zijn. 

Op die manier weet en voel ik sneller aan met wie ik verder zal groeien. 

Net dankzij het doormaken van mijn scheiding en burn-out, en mijn kinderen die een enorme spiegel zijn en blijven

voor de kracht en de kwetsuren van mijn innerlijk kind, 

alerter voor signalen van mijn lichaam, steeds bewuster in het leven en omringd door inspirerende en liefdevolle mensen.

Als alleenstaande maar ambitieuze mama leerde ik dat ik dat mijn perfectionisme ook mooie dingen met zich meebrengt: ik geef niet snel op. En zolang mijn acties dicht bij mezelf en vanuit goede intenties gebeuren, het goed genoeg is. 

Slow life, back to basics, positiviteit, perfectly imperfect situaties en mensen maken mij gelukkig. 

Vertrouwen, dankbaarheid, gezonde grenzen en open blijven voor alles wat komt, maakt voor mij leren en groei mogelijk.

Nieuwsgierig en oordeelloos luisterend, rustig, gezellig en enthousiast. 

Tot binnenkort!

 

"all I see is light"

 
 

"when we heal ourselves, we heal the generation that follows"

#ourkidsourfuture

 
light.jpg

OUI C OUI

MY PERSONAL SELFLOVE STORY


non c non

quoted by Ricci (mijn zoontje, toen 2 jaar oud).

Grenzen, duidelijkheid, en assertiviteit.

Klinkt zo simpel, waarom is dit in het dagelijkse leven dan zo complex? Als kinderen van een vorige generatie hebben we vaak geleerd meer rekening te houden met de ander dan met onszelf, niet te kwetsen en "goed te doen" om erbij te horen of zelfs om liefde te krijgen. Als gevolg dat we als volwassenen onszelf soms verloochenen en zo helemaal naast ons eigen pad zouden lopen, om anderen te willen pleasen uit angst die te verliezen. Een angst die verrassend genoeg beduidend groter is dan de angst onszelf te verliezen voor de ander. 

"Non"'s durven uitspreken zijn net belangrijk om dichter bij onszelf te komen, onszelf te respecteren en zo ook respect te verkrijgen van anderen. En net om de juiste mensen ipv alle mensen, aan te trekken om mee verder te groeien. 


Teach 'm young 

Zelfliefde en -respect, dicht staan bij je gevoel, grenzen stellen en respecteren van zichzelf én van anderen, wordt aangeleerd in de kindertijd.

Als ouder besef ik dat ik dus een key-rol speel: de "lastige" nee-fase en continu aftasten van grenzen, zoals in de (kleuter-) pubertijd, is een noodzakelijke stap in de identiteitsontwikkeling. Die non's ondersteunen ipv ze als een macht(eloze)strijd met mijn kind te zien, kan hen alerter maken voor grensoverschrijdend gedrag op latere leeftijd. Met deze "non"-s veilig en begrenzend maar met respect en erkenning omgaan is dus belangrijk, willen we van onze kids future-proof empathische wezens maken die zichzelf boven alles vertrouwen en respecteren.


#mirrorchildren

De woorden van mijn zoon hebben voor mij tijdens een moeilijke fase van burn-out en depressiviteit, alvast een zaadje geplant: 

het proces van het kiezen voor mezelf werd in gang gezet. Ik kijk hier zo dankbaar op terug.

oui c oui

"Oui c oui" is dan ook het onlosmakelijk gevolg geweest hiervan. Hoe dichter bij mezelf, zonder ruis, zonder schaamte, hoe meer aanvoelen met wat wel mijn volmondige ja verdient. En eens ik mijn flow kan en durf omarmen, is er nog weinig die me kan tegenhouden in mijn groei. 

Met de mantra's 'non c non' en 'oui c oui' wil ik zaadjes planten om kinderen van het verleden en kinderen van de toekomst weerbaarder te maken. 

 

“by being willing to say no to what doesn’t feel right for you,
you create space to say yes to what does”